• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 175 dní
  • (4216 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 175 dní (4216 hodin)

Hodnotíme letošní ročník TRIEXPERT Vokolo príglu


Přes 60% účastníků Vokolo príglu již náš závod v minulosti běželo. Těší nás, že se k nám takové procento běžců vrací. 40% běžců běželo poprvé a většina z nich běžela na základě doporučení od známého. Celkem alespoň jednou běželo TVP za sedm let přes 7.000 běžců a běžkyň. Z toho máme obrovskou radost!


Každý rok usilovně bojujeme o to, aby v den závodu bylo jízdné v MHD zdarma. Bohužel zatím nám brněnští úředníci nevyšli vstříci. Je to velká škoda, neboť v zahraničí je naprosto běžné, že závodníci místo lístků mají v ruce startovní číslo.... A co více, druhý říjnový víkend, kdy se běží závod, tak jezdí ještě parníky... To by byla paráda, kdyby se na závod mohli dopravovat závodníci po vodě :). Příští rok to zase zkusíme... Určitě by nám to pomohlo i s organizací parkování.


Téměř polovina závodníků byla mimo brněnských, ale jen 11,5% z nich trávilo v Brně aspoň jednu noc. Rádi bychom nabídli takový závodní i doprovodný program, aby měli účastníci zájem v Brně trávit více času...


Jídlo je vždy velmi ožehavé téma. Za poslední roky jsme měli hodně špatných komentářů, tak jsme zkusili změnu. Jsme s ní spokojeni a máme velkou radost, že se tato velká investice zobrazila i ve spokojenosti Vás závodníků. Nicméně otázku jídla v ceně startovného velmi zvažujeme. Z celkového vybraného startovného plnou 1/4 uhradíme za jídlo... Nicméně zatím se spíše kloníme k závěru, že slušné a kvalitní jídlo patří do mozaiky plnohodnotného zážitku ze závodního dne.

Plánujeme výběr z více druhů jídel (vegetariánské, veganské) a doplnění širšího sortimentu pro doplňkový prodej.


Bezva. To máme radost. Občerstvení pro závod je velmi důležité. Osvědčil se RED BULL na druhé občerstvovací stanici, čaj  a koláčky v cíli. Cítíme však, že se tady můžeme ještě zlepšovat... Více koláčků, jen se po nich zaprášilo :).


Zde cítíme velké rezervy. Posvítíme si na tuto oblast, aby byla zde byla alternativa k jídlu v ceně startovného. Zaměříme se na zdravou výživu.


Jsme velmi limitování prostorem v zázemí závodu, kdy Loděnice TJ LS Brno není nafukovací. Snažíme se jít cestou partnerů, kteří nabízí zejména kvalitní běžecké vybavení či produkty, které jsou pro běžce přínosem. Dlouholetý generální partner našeho závodu běžecké prodejny TRIEXPERT jsou špičkou na běžeckém trhu a přesně se hodí do filosofie našeho závodu.


Tradiční japonská značka a dlouholetý hlavní partner TVP (již 6 let) opět nezklamala. Diagnostika došlapu, půjčování běžecké obuvi z aktuální kolekce podzim/zima a odborný personál dělá z MIZUNA partnera, kterého si velmi vážíme.


Zájem o švýcarskou značku COMPRESSPORT celosvětově roste. Jsme rádi za opakující spolupráci nejen v oblasti nabídky zboží účastníkům závodu, tak i za ceny pro nejlepší závodníky...


Nový partner čelenky "Bjež" byl příjemným překvapením a osvěžením letošního závodního expa.


Sportovní školka Kometka opět nezklamala. Po loňské premiéře stoupl letos rapidně zájem o tuto službu, za což jsme rádi. Příští rok opět zařadíme.


Nový hlavní a silný partner vplul do našich vod s grácií a skvělou nabídkou pro závodní den. Jejich projekt "Na Zdraví" přesně zapadá do koncepce našeho závodu. Děkujeme i za organizovanou rozcvičku před závodem... Příští rok opět zařadíme na program závodu.


Výborná parta nevidomých masérů se postarala o Vaše nohy. Spolupráce s nimi nás hřeje :). Máme radost, že spolupracují právě s námi.


Svěží vítr a opeřená energie okořenila letošní ročník. Pokusíme se o prohloubení spolupráce. Věříme, že je zda velký potenciál.


Neskuteční a neúnavní dříči bubnovali a pumpovali v Přístavišti do Vašich těl ještě kousek energie na poslední stovky metrů závodu... Zkusíme zařídit na trať ještě jednu fajn kapelu...


Děkujeme! Věříme, že tyto aktivity mají smysl. Jen na Oranžovém kole jste vyšlapali pro Matěje a Speciální školku ELPIS přes 100.000,-Kč ...


Je těžké každý rok originálně ztvárnit pamětní medaili. Máme radost, že se Vám ta letošní líbila...


Někteří běžci by radši než bavlněná trička uvítali trička funkční. Preferujeme zatím variantu bavlněných triček hlavně z důvodu, že tyto trička můžete nosit i pro volný čas. Zvažujeme připravit možnost zakoupení kvalitních a funkčních triček nad rámec startovního balíčku.


ANO (23,9 %), NEVÍM (34,8%), NE (41,3%).

Tak tady jste nám to moc neusnadnili... Na jednu stranu si myslíme, že zázemí je krásné a vyhlašování výsledků tak blízko vody pěkné. Na druhou stranu bojujeme s místem pro nové partnery, s rozšířením výdejních míst na jídlo a průchodností areálu... Budeme se touto otázkou v budoucnu dále zabývat. Do úvahy připadá Přístaviště, Kozí Horka, Maximus, Sokolák...

Příští rok určitě zůstaneme na loděnici, kde dělala své první veslařské krůčky olympijská vítězka na skifu Mirka Knapková... TJ LS Brno.


V tomto máme velké dilema. Co by mělo obsahovat základní a plné startovné? Tak se na to podívejme. Jsou možné různé kombinace, tato je ta nejradikálnější.

Základní:

- start na závodě, startovní číslo s měřícím čipem, tři občerstvovací stanice

Plné:

- start na závodě, startovní číslo s měřícím čipem, tři občerstvovací stanice, účast v tombole
- startovní balíček (pamětní medaile, účastnické tričko, sms s výsledným časem po závodě, teplé jídlo a nápoj po závodě)

Obáváme se, že většina z Vás si zvolí základní startovné kvůli finanční stránce. Ale to pak bude zážitek a dojem ze závodního dne výrazně chudčí. Nám jde však hlavně o silný zážitek a vzpomínky z fajn stráveného dne. Jak krásné sportovní vyžití, tak příjemné společenské setkání s přáteli. Věříme, že když se nám toto podaří každoročně běžcům dávat, tak se budou rádi vracet...


Letos bylo možné se přihlásit osobně na běžeckých prodejnách Triexpertu v Brně, v Praze a v Českých Budějovicích a také bezhotovostně bankovním převodem. Zvažovali jsme pro komfort přihlašovaných v příštím roce zavést možnost platit startovné platební kartou.

Rozhodli jsme se však, že k tomuto zatím nepřistoupíme. A to z důvodu, že bychom měli tři způsoby hrazení startovného a administrativně a finančně by to pro nás bylo neúnosné. Zavedení on-line platby kartou a zrušení platbou bezhotovostně bankovním převodem by celkově komfort závodníků nezlepšilo.

Hlavní přednostní platby bezhotovostně bankovním převodem je také fakt, že každé jednotlivé přihlášení kontrolujeme a průběžně odstraňujeme nedostatky (překlepy, špatné datum narození apod.).


Dětský závod "Vokolo príglíčku" je náš sen. Bohužel organizace dětského závodu dohromady s hlavním závodem se ze dvou důvodů zatím jeví jako nereálná.

Za prvé je to především dopravní omezení, kdy se nám nedaří s dotčenými orgány státní správy dojednat kompletní uzavírku (včetně MHD) silnice Rakovecké na pravém břehu (prvních 5 km trasy). Samotné organizování Vokolo príglu je tímto velmi časově a organizačně náročné (start v omezeném množství startovních vln, přestavění startu na cíl, doběh v jednom jízdním pruhu atd.).

A za druhé zatím nemáme dostatek silných partnerů, kteří by tento projekt podpořili, a my ho mohli organizačně zajistit (lidé, ceny pro děti atd.)

Ale nebojte, nevzdáváme to. Na základě dotazníku vidíme, že pořádat v jednom dni velký VP a druhý den malý VP (nebo naopak) se Vám nezamlouvá. Zkusíme přijít s jinou možností... Třeba uděláme jen závod pro děti úplně v jiném termínu...


 

Pokud jste dočetli až sem, tak to jste opravdoví fandové našeho závodu!!! Děkujeme, že běháte s námi :).

Těšíme se na další ročník s Vámi.

TRIEXPERT tým

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení