• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 171 dní
  • (4114 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 171 dní (4114 hodin)

Ohlédnutí elitních závodníků za TRIEXPERT Vokolo príglu 2016

krátké zhodnocení sedmého ročníku běhu kolem Brněnské přehrady od elitních běžců. Aneb jak se běželo Jirkovi Homoláčovi, Evě Vrabcové Nývltové, Danielu Orálkovi......

A vrátí se příští rok na souboje s elitními českými a slovenskými běžci Jirka Čípa, David Kučera nebo Soňa Vnenčáková s Petrou Kamínkovou?

 

Nejlepších pět mužů TRIEXPERT Vokolo príglu 2016

.

Všichni nám odpovídali na tři otázky

1) Jak se Vám běželo a jste spokojen/a se svým výkonem?
2) Jak se Vám závod líbil?
3) Poběžíte i příští rok?

 

Jiří Homoláč

Jiří Homoláč (1. místo muži)

1) Běželo se mi super. Se svým výkonem jsem spokojen, protože jsem si zaběhl "prigl osobák".

2) Jako každý rok bylo vše perfektně zorganizováno. Chtěl bych za to poděkovat pořadatelům a dobrovolníkům a samozřejmě i všem běžcům a divákům za skvělou atmosféru.

3) Samozřejmě, prigl to je srdeční záležitost.

 

Jiří Čípa

Jiří Čípa (2. místo muži)

1) Běželo se mi dobře a s výkonem velká spokojenost. (Solidní posunutí osobáku a 2. místo k tomu, co víc si přát.)

2) Závod parádní jako každoročně a k tomu super lidi kolem. Mám to zde moc rád a připadám si tu jako doma:)

3) Doufám, že mi v tom nic nezabrání a už teď se těším!

 

 

Jiří Petr ( 3. místo)Jiří Petr

1) S ohledem na únavu a drobná zranění, která jsou důsledkem celé náročné sezóny se mi běželo skvěle. Do velké míry to bylo dáno počasím, které vysloveně dobrým výkonům přálo. Ale nezanedbatelný vliv na to měla i pohodová atmosféra, skvělí diváci a fanoušci a to, že VP je prostě mým "velkým závodem". Z výkonu jsem nadšený, nemyslel bych si, že mohu dobrý loňský čas ještě tak výrazně vylepšit. Dopomohla mi k tomu i spolupráce na trati s Jirkou Čípou, za kterým jsem část závodu "visel".

2) Po organizační stránce není závodu absolutně co vytknout. Účastnil jsem se všech předchozích ročníků a kvalita se každý rok posune dál. Přitom si závod stále uchovává to své původní kouzlo. Na startu se navíc sešla letos hodně kvalitní konkurence a to je vždy výzva a motivace, zvyšuje to prestiž závodu.

3) Rozhodně! Pokud zdraví dovolí. V termínovce má u mě VP vždy výsostnou pozici.

 

David Vaš ( 4. místo muži)

1) se svým výkonem jsem maximálně spokojený, mám již po sezóně a tak jsem byl spíše překvapeny jak dobře se běželo. Závod David Vašjsem rozběhl opatrně,jelikož jsem měl na brněnské přehradě premiéru a nevěděl jsem co mě na trati čeká. Nakonec z toho byla sice nepopulární brambora, nicméně pro mě to byl výborný výsledek.

2)závod to byl úžasný, maximálně jsem si ho užil. Velký dík patří organizátorům, zorganizovat takto velký závod to chce hodně úsilí a práce. Skvělé zázemí, trať a výborná atmosféra udělala tento závod opravdu výjimečným a nezapomenutelným.

3) Určitě!!! Tedka v říjnu odlétám na pěti měsíční zimní přípravu do Keni, v loňském roce se mi to osvědčilo a tak věřím, že příští sezóna bude ještě úspěšnější a příště v Brně zaútočim na pódium :-) Těším se =)

 

Lukáš Kučera (5. místo)Lukáš Kučera

1. moc dobře se mi neběželo, ale to je tou zimou, já prostě pod 12°C už nejsem schopnej fungovat normálně. Na poslední chvíli jsem to risknul jen v dresu a asi to chtělo krátký nebo dlouhý rukáv pod dres. Navíc poslední dobu jsem měl většinou závody a s tím související i tréninky, které na rychlosti moc nepřidají spíš naopak (Horský půlmaraton 22,3km ve Vsetíně, MS v běhu do vrchu). A i když je to závod vlastně pro čechy a slováky, tak konkurence je tu i tak vždy hodně velká.

2. závod z mého pohledu až trochu překvapivě perfektně zorganizován při takovém množství startujících klobouk dolů, nikde žádný zádrhel, vše funguje. Za mě je to určitě na 1* trať taky pěkná, i když v té rychlosti se člověk moc kochat nestíhá :)

3. určitě byste chtěli slyšet něco ve smyslu "ano pokud mi to zdraví dovolí tak tu budu i příští rok" :) Já v tomto funguju trošku jinak, tím spíš, že už z osobní zkušenosti vím, jak moc se člověku může změnit život ze dne na den, aniž by měl možnost to nějak zásadně ovlivnit. Ze začátku mě tento závod míjel i když jsem o něm věděl od prvního ročníku a tak trochu jsem jej i ignoroval, protože takové masové akce zrovna moc nemusím. Mám rád svůj klid a režim co se týče předzávodních rituálů. I když vzhledem k perfektní organizaci musím říct, že nebyl problém s tím dojít na start až chvíli před samotným startem apod. Mám seznam závodů, který si kopíruji z roku na rok a když se nějaké závody kryjí, tak následně až tak týden nebo 14 dní před závodem dolaďuji s trenérem, který vlastně poběžím. Záleží taky jaký závod mám třeba týden před tímto. V posledních letech kombinuji silnice s během do vrchu, i když to tak uplně kombinovat nejde. A třeba letos jsem měl týden před priglem horský půlmaraton na hodně náročné trati a ještě ve středu jsem byl celý dolámaný, i to určitě ovlivnilo můj výsledek na letošním ročníku. Každopádně v kalendáři na příští rok už figurovat ve výběru určitě bude.

 

Daniel Orálek (9. místo)Daniel Orálek

1) Běželo se mi, tak akorát. Cítil jsem únavu po předchozích závodech, ale byl jsem příjemně překvapen umístěním časem, který byl o 5 vteřin rychlejší než loni.

2) Okolo Brněnská přehrady běhám mnohokrát během roku jsem moc rád, že si tady můžu i zazávodit. Pro mě je to téměř domácí závod, který má perfektní organizaci a přináší mi velký zážitek.

3) Věřím, že pokud budu zdravotně v pořádku  tak ano.

 

Petr Vabroušek ( 35. místo )Petr Vabroušek

1) Ve srovnání s předešlým rokem se mi běželo celkem ztěžka (víc jsem ve dnech před ním trénoval). Nicméně ataku svého syna jsem opět ještě odolal, takže v cíli spokojenost:-). Na příští ročník budu muset určitě potrénovat rychlost a trochu si odpočinout. Filip už se mi blíží i na tratích nad 10km.

2) Organizace i atmosféra byla vynikající. Snese jakékoli srovnání s podobnými podniky v zahraničí. Co má navíc? Nádhernou a přiměřeně náročnou trať!

3) Rád se vrátím na místo činu.

 

Eva Vrabcová Nývltová (1. místo ženy)Eva Vrabcová Nývltová

1) Po téměř měsíční pauze bez běhání (víceméně i bez tréninku) to pro mě určitě nebyl snadný závod. Nicméně jsem si závod moc užila. Se svým výkonem jsem relativně spokojena.

2) Závod se mi moc líbil. Trať vedoucí přírodou a v profilu pro mě byla příjemná změna a atmosféra závodu byla přátelská a cítila jsem se u Vás jako doma :) Takže moc děkuji za pozvání.

3) Pokud se mi nebudou závody křížit s plány, určitě bych se na startu ráda objevila.

 

Soňa Vnenčáková (2. místo ženy)Soňa Vnenčáková

1) Tento ročník mi dal teda poriadne zabrať. Hlavne záver, kedy som boovala o 2.miesto bol pre mňa náročný. Presne tak to mám ale rada, na pretekoch by mal človek zo seba vydať maximum a myslím, že sa mi to na Vokolo príglu aj podarilo. Takže môžem určite konštatovať, že som si to poriadne užila a z behu mala radosť.

2) Trasa pretekov je presne podľa môjho gusta. Kopčeky, rovinka, cesta aj terén. Je skutočne rozmanitá a nádherná. Krásne zafrbené jesenné stromy a usmiate tváre dobrovolníkov z týchto pretekov robia tak unikátne podujatie.

3) Ak mi to môj kalendár povolí určite áno! Taký zážitok by si žiaden bežec nemal nechať usť!

 

Petra Kamínková ( 3. místo ženy)Petra Kamínková

1) Běželo se mi pěkně jen jsem zvolila špatné oblečení a bylo mi při běhu zima. S výkonem jsem byla velice spokojená, dokonce jsem si zaběhla osobní rekord na této trati :-) .

2) Závod byl skvěle zorganizovaný a byl to pro mě moc pěkný den. Krásný závod :-)

3) Pár let jsem tento závod neběžela neboť mám sezónní práci a vždy už jsem bývávala na zasloužené dovolené, ale v tomhle roce se nám sezóna prodloužila a jsem moc ráda, že jsem se mohla opět postavit na start tohoto závodu takže třeba v příštím roce tomu bude taky tak :-) byla bych moc ráda!!

 

Pavla Zahálková ( 4. místo ženy)Pavla Zahálková na třetím místě

1) Běželo se mi dobře, jen mě mrzí, že jsem téměř celý závod běžela sama. Daleko přede mnou ani za mnou nikdo nebyl. S výkonem jsem celkem spokojená. Není to můj nejlepší čas na tomto távodě, ale ani nejhorší :)

2) Závod se mi jako vždy líbil, i počasí bylo nakonec fajn.

3) Pokud budu moci běhat, tak určitě ano.

 

Martina Vévodová ( 5. místo ženy)Martina Vévodová

1) S letošním výkonem při závodě jsem byla spokojená. Oproti loňsku se mi běželo podstatně lépe a měla jsem radost, že se zúčastnilo více žen s podobnou výkonností jako jsem já. Měla jsem jednak možnost poměřit se s českou ženskou špičkou a zároveň mě početné startovní nedovolilo zvolnit, takže jsem musela držet rychlé tempo až do posledních metrů.

2) O Vašem závodě jsem se dozvěděla loni a už tehdy mě hodně nadchnul. Líbí se mi Vaše trať - zvlášť od 5. km do cíle. Perfektní je zázemí a podmínky pro výkonnostní běžce. Servis, který jsem měla k dispozici (šatna, odebrání oblečení před startem, oběd,...), byl pro mě něčím výjimečným a moc si toho vážím!!

3) Pokud budu zdravotně v pořádku, tak se moc ráda zúčastním i příští rok. Už teď se těším!

 

Děkujeme eliťáci, že jste si vybrali právě náš závod a že jste vzory pro mladé běžce a běžkyně. Za rok se na Vás těšíme.

TRIEXPERT tým

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení