• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 197 dní
  • (4734 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 197 dní (4734 hodin)

Pátá nejlepší sportovní akce města Brna

Pří hlasování Akademie brněnského sportu byl již popáté za sebou vyhlášen závod TRIEXPERT Vokolo príglu jednou z pěti nejlepších akcí města Brna. A aby těch pětek nebylo málo, skončili jsme tentokrát na pátém místě, takže si toto prestižní ocenění snadno zapamatujete.

Sportovec města Brna

Jako každý rok, i letos proběhlo vyhlášení soutěže o nejlepšího sportovce města Brna v Hotelu Voroněž. I když venku byla teplota na bodě mrazu, v sále panovala hřejivá atmosféra doprovázená úsměvy, potleskem a zaslouženými stisky rukou. Nejlepší sportovci, kteří celý rok podávali intenzivní výkony, byli po zásluze odměněni. Svým úsilím totiž pomáhají nejen k překonávání osobních rekordů, ale také ke zvýšení prestiže naší moravské metropole a v neposlední řadě i k motivaci ostatních, kteří vidí, že vrcholoví sportovci nesedí na Olympu, ale můžete je potkat třeba při procházce na Špilberku, na České a nebo na příštím ročníku našeho závodu okolo Brněnské přehrady.

Titul sportovce roku obhájil již po třetí v řadě lezec Adam Ondra z Tesly Brno. Tentokrát zcela suverénně s náskokem téměř 100 bodů na druhého cyklistu – sprintera Tomáše Bábka. Na bronzovém stupínku skončila talentovaná výškařka Michaela Hrubá, která se zároveň stala nejlepší brněnskou sportovkyní do 20 let.

Nejlepším letošním sportovním týmem města je tým cyklistických sprinterů Dukly Brno. A nejlepším mládežnickým týmem pak atletky AK Olymp Brno.

Adam Ondra, sportovec města Brna pro rok 2016,  se letos stal světovým šampionem v lezení na obtížnost a vice-mistrem světa v boulderingu. Před necelým měsícem se tento mladý talent zapsal do světové kroniky sportu tím, že za rekordních osm dní vylezl na nejtěžší stěnu světa Dawn Wall v masivu El Capitan, která se nachází v Yosemitském národním parku v USA.

Na slavnostním vyhlášení v Hotelu Voroněž převzal pohár v kategorii "Nejlepší sportovní akce" ředitel závodu Petr Božek přímo z rukou pana primátora Petra Vokřála. Tato cena však patří především všem účastníkům a dobrovolníkům Vokolo priglu, kteří společně dokázali opět vytvořit jedinečnou atmosféru, která z potu v cíli vykouzlí nezapomenutelný úsměv.

Podrobné výsledky celé ankety přinesl Deník a můžete je prostudovat níže:

Děkujeme!

Váš Triexpert tým

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení