• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 197 dní
  • (4751 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 197 dní (4751 hodin)

Představujeme Vám partnera ČEZ

ČEZ Dukovany LOGO

Jaderná elektrárna Dukovany

Jaderná elektrárna Dukovany, partner letošního závodu, patří do Skupiny ČEZ. Bez jaderné energie si lze jen těžko představit provoz všech moderních vynálezů, které nám zajišťují i zpříjemňují náš každodenní život. Od běžného mobilního telefonu, přes indukční sporák, až po důležité přístroje na jednotce intenzivní péče v nemocnici – všechna tato zařízení se neobejdou bez spolehlivého zdroje elektrické energie. Pro lepší představu: výroba elektrické energie v Dukovanech představuje asi 20% z celkové spotřeby elektřiny v České republice!

ČEZ

Bezpečnost i otevřenost

Elektrárna Dukovany patří podle měřítek WANO (World Association of Nuclear Operators) mezi 20% nejlépe provozovaných jaderných elektráren na světě, což jistě potěší zarputilé skeptiky, diváky hollywoodských katastrofických filmů, ale i čtenáře černé kroniky v bulvárním tisku.
Pokud Vás zajímá, jak to v jaderné elektrárně vypadá, není nic jednoduššího, než se vydat na prohlídku. A pokud jsou pro Vás Dukovany příliš daleko, můžete vyzkoušet virtuální procházku po areálu. Sami si zvolíte, kde začnete, jak dlouho se zdržíte v sále reaktoru, jak dlouho se "ohřejete" v chladící věži, případně zda zajdete i do skladu použitého paliva.

ČEZ

Přečerpávací vodní elektrárna Dalešice

Přehrada Dalešice byla zbudována v návaznosti na blízkou Jadernou elektrárnu Dukovany. Je využívána k rekreačním účelům, chovu ryb, zvládání povodní i řízení průtoku v řece Jihlavě. Především ale zajišťuje technologickou vodu pro Jadernou elektrárnu Dukovany, vytváří spád a užitečný obsah pro práci přečerpávací vodní elektrárnu Dalešice.
Dalešice mají funkci akumulátoru energie, tj. výroby elektřiny ve špičkách a odběru energie v době jejího přebytku (zejména v noci). Elektrárna je plně automatizována a dálkově ovládána přímo z centrálního dispečinku v Praze. O tom, že příroda využitá pro moderní energetiku nemá v této oblasti žádné problémy, svědčí zejména přítomností raků a pstruhů pod vyrovnávací nádrží Mohelno.

ČEZ

Aplikace EPP

Příznivci i účastníci TRIEXPERT Vokolo priglu budou jistě potěšeni, že existuje zvláštní cesta, jak pomoci těm, k nimž se štěstí v životě otočilo zády. Pokud trénujete na letošní závod, můžete vybavte svůj mobil aplikací EPP. S touto aplikací vždy vygenerujete body pro vámi vybraný projekt, který Nadace ČEZ díky Vaší snaze finančně podpoří.

Pomáhej pohybem - Nadace ČEZ

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení