• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 171 dní
  • (4105 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 171 dní (4105 hodin)

Představujeme Vám partnera Compressport

Compressport logo

Kompresní návleky R2

Komprese jako skutečná vlajková loď

Kompresní oblečení se v dnešní době těší velké oblibě a i díky tomu se jeho výrobě věnuje velké množství značek. Spousta výrobců se ovšem pouze veze na vlně zvýšeného zájmu a kompresní produkty sice nabízí, ale pouze jako doplněk ke svému obvyklému sortimentu. U většiny takových značek je ovšem přínos jejich kompresního oblečení velmi nejistý, když na jeho výrobu jsou použity primitivnější technologie a levnější postupy. To má za následek, že kompresní oblečení od značek jako je Asics, Adidas, Eleven, Voxx a dalších nemá ani zdaleka takový efekt, jako stejné oblečení od výrobců, kteří se na kompresi přímo specializují. Rozdílná je i životnost, která je u kvalitního kompresního prádla řádově vyšší, než u levnější konkurence.

Výhody stupňované komprese

Kvalitní stupňovaná komprese přináší vašemu tělu hned několik výhod. První z nich je podpora namáhaných svalových vláken a jejich ochrana před přílišnými otřesy. Tím prodloužíte dobu, kterou můžete strávit na závodě, nebo v tréninku a snížíte únavu. Kromě toho komprese pozitivně ovlivňuje krevní i lymfatický systém, omezuje otékání končetin a umožňuje rychlejší a efektivnější zásobení svalů kyslíkem. V neposlední řadě komprese pomůže urychlit regeneraci namožených svalů po náročném tréninku, nebo závodě.

Svalová regenerace

Kompresní doplňky vás neučiní rychlejšími, ani odolnějšími, ale s jejich pomocí můžete na trati strávit delší časový úsek a regenerace mezi jednotlivými tréninky bude kratší. Tím dosahuje komprese nepřímého vlivu na váš výkon. Především komprese na stehnech si pak nejvíce cenní běžci vyhledávající horské závody s vysokým převýšením, kde jim poskytuje potřebnou oporu při dlouhých a náročných sebězích i výstupech.

Stánek COMPRESSPORT na Vokolo príglu

V závodní den v sobotu 8.10.2016 budete mít možnost vyzkoušet si a zakoupit sportovní vybavení COMPRESSPORT na prodejním stánku COMPRESSPORT. Specialisté z COMPRESSPORTu Vám ochotně poradí a pomůžou s výběrem toho správného vybavení právě pro Vás.

R2 – legendární návleky

Švýcarská kvalita

Kvalitních značek, které se na kompresi specializují a u jejichž produktů si můžete být jisti dlouhou životností a vysokou kvalitou je pouze pár. Jednou z nich je právě i švýcarský Compressport, který v současnosti patří mezi nejoblíbenější kompresní značky na trhu a jeho pozice je natolik silná, že ve své oblasti dokonce výrazným způsobem vytlačuje Salomon z pozice horské jedničky.

Compressport se výrobě kompresního oblečení věnuje už pěknou řádku let a díky skutečnému lékařskému výzkumu a specialistům na kompresi ve svém týmu se této značce povedlo určovat směr, kterým se celý segment kompresního oblečení ubírá.

R2 – legendární návleky

Jedním z nejslavnějších produktů jsou R2 návleky na lýtka. Označení R2 v názvu napovídá, že tento produkt naplno využijete nejen při závodě (Race), ale také při regeneraci (Regeneration). Komprese u návleků je dynamicky stupňovaná, aby poskytovala potřebnou oporu lýtkovému svalu a zároveň podporovala krevní oběh v rychlejším zásobení svalů kyslíkem a odbourávání toxických látek vznikajících ve svalech.

Míra komprese je u R2 návleků velmi vysoká a i díky tomu se staly jedním z nejprodávanějších kompresních produktů na světě, když jejich služby každý den využívá množství silničních i horských běžců, cyklistů, plavců, triatletů a dalších sportovních skupin.

Podkolenky

Pokud preferujete kompaktnější řešení, můžete sáhnout po kompresních podkolenkách, které jsou z jemnějšího materiálu a díky tomu se dají pohodlně nosit celý den v rámci regenerace po náročném fyzickém výkonu. I přes jemnější provedení je i u podkolenek komprese dostatečná, aby vám pomáhala překonávat vaše limity.

Compressport kraťasy

Kraťasy

Velmi oblíbené jsou u Compressportu také kompresní kraťasy. Ty se za velmi krátkou dobu své existence staly neodmyslitelnou částí výstroje většiny horských běžců. Trailové kompresní kraťasy totiž perfektně stahují vaše stehna a pomáhají jim přežít i ty nejtěžší seběhy v náročném terénu. Kromě toho disponují příjemnou bezešvou konstrukcí, která zabraňuje jejich posouvání po těle a kolem vysokého pasu mají množství malých kapsiček pro uložení energetických gelů a dalších drobností. Díky jemné tkanině se kompresní kraťasy od Compressportu staly velmi oblíbené také u triatletů, kteří si je mohou bez problémů vzít i na plaveckou část.

Compressport bunda

Doplňkový sortiment

Kromě ryze kompresního oblečení nabízí Compressport také celou řadu dalších produktů, které se vyznačují vysokou kvalitou zpracování a maximální funkčností.

Za zmínku stojí například stogramová větruodolná bunda Hurricane s prodyšným zádovým dílem. Ta se dá sbalit do malé kapsičky na zádech a díky tomu jí můžete mít vždy po ruce, aby přišla vhod při nepřízni počasí. Kromě extrémně nízké hmotnosti a vysoké prodyšnosti je další výhodou této bundy i to, že se dá díky strečovým zádům pohodlně obléct přes běžecký batoh.

Ze stejného materiálu, ze kterého jsou vyrobena záda u bundy Hurricane se nabízí i spodní funkční prádlo a trailové dresy. Ty poskytují díky technologii on/off vynikající termoregulaci. V létě oblečení skrze jemné otvory výborně dýchá a v zimě, až přes tuto základní vrstvu převlečete další oblečení, vytvoří ve stejných otvorech vzduchové kapsy zajišťující vysoký stupeň izolace.

Z materiálu on/off jsou v nabídce Compressportu i čelenky, ale zapomínat nesmíme ani na povedené kšilty, přehozky na čísla a další povedené drobnosti, jako například charakteristické tečkované ponožky, které jsou jedny z nejpohodlnějších běžeckých ponožek, jaké jsme kdy měli na noze.

Běh i regenerace

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení