• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 198 dní
  • (4752 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 198 dní (4752 hodin)

Představujeme Vám partnera Mizuno

Mizuno LOGO

Mizuno jako střelka kompasu

Běžecké boty Mizuno jsou synonymem pro moderní design a špičkové japonské technologie. Pokud potřebujete držet při závodech správný směr, určitě se můžete na kvalitu ze země vycházejícího slunce spolehnout. Do startu závodu TRIEXPERT Vokolo priglu už zbývá pouze několik dní a spousta běžců začíná řešit otázku, jakou botu na tento závod zvolit.

Výběr boty totiž není tak jednoduchý, jako v případě ryze silničních, nebo ryze trailových tratí. V okolí Priglu narazíte jak na asfalt, tak na zpevněné cesty a chybět nesmí ani oblíbený technický úsek Skalky za lávkou pod hradem Veveří. Hlavu vám mohou zamotat i táhlé či prudké kopečky, kterých je na čtrnácti kilometrech celá řada. Ve spolupráci s naším partnerem Mizuno bychom vám rádi s výběrem těch nejlepších bot pomohli, aby byl váš výkon co nejlepší a pocit v cíli co nejradostnější.

Tréninková nebo závodní bota?

Většina běžců má v botníku tréninkové běžecké boty, které se ale pro závodní použití nemusí hodit. Jsou totiž výborně tlumené a pohodlné, ale pro běh ve svižném tempu přece jen poněkud těžkopádné. Kdo hodně závodí, ten bude mít pravděpodobně k dispozici i druhý pár silničních závodek, které se vyznačují velmi nízkou hmotností, u kterých je nízká i míra tlumení a ochrana vašeho chodidla. Závodky bychom ale doporučili pouze velmi rychlým a zkušeným běžcům, kterým nebude vadit, že na početných sebězích či technických pasážích bude tento typ boty velmi nepohodlný.

Zlatý střed

Ideální bota na Vokolo Priglu pro většinu běžců by však měla ležet někde mezi těmito dvěma kategoriemi. Důležité je, aby byla dostatečně lehká a svižná, aby vás podpořila ve vašem snažení, ale chybět nesmí ani rozumná úroveň tlumení a stability, abyste se na botu mohli spolehnout i v náročnějších úsecích.

Přesně tyto požadavky splňuje zbrusu nová tempovka Mizuno Wave Shadow, která je nástupcem velmi oblíbené Sayonary. Shadow vychází z konstrukce vlnové desky, pro Mizuno zcela typické,  zajišťující dostatečné tlumení i stabilitu, ale nově je řešena geometrie tlumení. Ta má nižší drop, takže Shadow působí na noze o něco příjemněji a přirozeněji. Velmi povedená je i gumová podrážka, která disponuje velmi jemným vzorkem s přilnavostí, která vás nezklame ani při krkolomném seběhu na Skalkách.

Mizuno Wave Shadow

Mizuno Wave Shadow

Mizuno Wave Shadow

Mizuno Wave Shadow

Možnost vyzkoušet Shadow

Pokud vás tato bota zaujala, pak vás jistě potěší zpráva, že si ji budete moci na závod půjčit a vyzkoušet na vlastní kůži.

Další modely Mizuno rozhodně nezklamou

Bojíte se svěřit svá chodidla naprosto neznámým botám? Díky povedenému svršku se širším střihem rozhodně nemusíte. Jediným předpokladem pro bezproblémový průběh závodu je, že se budete v botách po obutí cítit příjemně a přirozeně.

Zkrátka však nepřijdete ani v případě, že vás testování novinky Wave Shadow nezaujalo. K vidění bude celá řada podzimních novinek v čele s jubilejní dvacátou generací vlajkové lodě Mizuna - silniční objemovkou Wave Rider.

Mizuno Wave Rider 20

Mizuno Wave Rider 20

Mizuno Wave Rider 20

Mizuno Wave Rider 20

Wave Rider, Inspire a další

Rider patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější běžecké boty na světě a dvacátá verze posouvá míru komfortu opět o stupínek výš díky přepracovanému tvaru vlnové desky a zbrusu novému svršku z pružné síťoviny. Ridery jsou určeny pro běžce s neutrálním došlapem a kromě expa v zázemí závodu si je můžete v klidu prohlédnout také v běžeckých speciálkách Triexpert v Brně, Praze a Českých Budějovicích. V Triexpertu vám zároveň poskytnou běžeckou diagnostiku, na jejímž základě si budete moci přesně určit typ došlapu a správně zvolit tu nejlepší botu pro vás.

Pokud jsou totiž vaše chodidla o něco volnější a pružnější a vy dopadáte s takzvanou pronací, pak je lepší zvolit stabilnější model Mizuno Wave Inspire, který je pronační alternativou k již zmíněnému Rideru.

S prázdnou neodejdou ani těžší běžci, pro které má Mizuno ve spolupráci s Triexpertem připraveny modely Mizuno Wave Ultima a Wave Paradox s maximální úrovní tlumení pro co nejměkčí došlap.

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš tým TRIEXPERT Vokolo priglu

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení