• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 175 dní
  • (4219 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 175 dní (4219 hodin)

Starobrno - betelné kemo Vokolo priglu

Starobrno LOGO

Pivo s tradicí

Pivo se v Brně vaří už od poloviny  13. století. Ovšem od dob, kdy osvícená královna Eliška Rejčka na Starém Brně založila cisterciácký klášter, jehož součástí se stal i pivovar, se toho opravdu mnoho změnilo. Při výrobě piva Starobrno se používá pouze nejlepší moravský slad a nejjemnější žatecký chmel. Pivo rovněž neprochází procesem pasterizace, při němž by bylo vystaveno tepelnému šoku. Navíc na mnoha desítkách míst si také můžete vychutnat "tankové" Starobrno, které je výjimečné tím, že po celou dobu jeho transportu i skladování je zamezeno přístupu vzduchu a je zachována optimální stálá teplota max. 4°C tak, jako kdyby pivo neopustilo ležácký sklep.

Prohlídka spojená s degustací

Chcete se o Starobrnu dozvědět více? Chcete nahlédnout pod pokličku vrchnímu sládkovi? Pro zájemce jako vy, Starobrno pořádá exkurze, kde ukojí nejen vaši zvědavost, ale i chuťové pohárky. Pivovarem provázejí kvalifikovaní průvodci, kteří návštěvníky seznámí s dlouhou historií vaření piva na Starém Brně i v samotném pivovaru Starobrno. Dále informují o všech fázích výroby piva, tradiční technologii a kvalitních surovinách k jeho vaření. Návštěvníci si projdou varnu i prostory, kam ústí cylindrokonické tanky ke kvašení piva. Z ochozu si prohlédnou linku na vyfukování, plnění a balení PET lahví. Na závěr všechny dospělé čeká degustace v Pivovarské restauraci. Více informací najdete přímo zde.

Starobrno

Pivní kurzy

Chcete si zkusit správně načepovat pivo nebo se stát pivním degustátorem a objevit dosud netušená zákoutí v nahořklé chuti piva? Není nic jednoduššího, než vyzkoušet naše pivní kurzy. Můžete si vybrat mezi kurzem pivního sommeliérství nebo kurz technologie výroby a čepování piva ... (více).

Starobrno

Starobrno


Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým ČSOB Vokolo prilgu

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení