Pivo se v Brně vaří už od poloviny 13. století. Ovšem od dob, kdy osvícená královna Eliška Rejčka na Starém Brně založila cisterciácký klášter, jehož součástí se stal i pivovar, se toho opravdu mnoho změnilo. Při výrobě piva Starobrno se používá pouze nejlepší moravský slad a nejjemnější žatecký chmel. Pivo rovněž neprochází procesem pasterizace, při němž by bylo vystaveno tepelnému šoku. Navíc na mnoha desítkách míst si také můžete vychutnat "tankové" Starobrno, které je výjimečné tím, že po celou dobu jeho transportu i skladování je zamezeno přístupu vzduchu a je zachována optimální stálá teplota max. 4°C tak, jako kdyby pivo neopustilo ležácký sklep.
Chcete se o Starobrnu dozvědět více? Chcete nahlédnout pod pokličku vrchnímu sládkovi? Pro zájemce jako vy, Starobrno pořádá exkurze, kde ukojí nejen vaši zvědavost, ale i chuťové pohárky. Pivovarem provázejí kvalifikovaní průvodci, kteří návštěvníky seznámí s dlouhou historií vaření piva na Starém Brně i v samotném pivovaru Starobrno. Dále informují o všech fázích výroby piva, tradiční technologii a kvalitních surovinách k jeho vaření. Návštěvníci si projdou varnu i prostory, kam ústí cylindrokonické tanky ke kvašení piva. Z ochozu si prohlédnou linku na vyfukování, plnění a balení PET lahví. Na závěr všechny dospělé čeká degustace v Pivovarské restauraci. Více informací najdete přímo zde.
Chcete si zkusit správně načepovat pivo nebo se stát pivním degustátorem a objevit dosud netušená zákoutí v nahořklé chuti piva? Není nic jednoduššího, než vyzkoušet naše pivní kurzy. Můžete si vybrat mezi kurzem pivního sommeliérství nebo kurz technologie výroby a čepování piva ... (více).
Děkujeme, že běháte s námi.
Váš Tým ČSOB Vokolo prilgu
2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení