• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 170 dní
  • (4087 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 170 dní (4087 hodin)

TISKOVÁ ZPRÁVA: Druhý ročník TRIEXPERT Vokolo príglu 2011

 tisková zpráva, 29.8.2011

Druhou říjnovou sobotu zazní u loděnice Lodních sportů Brno na Rakovci startovní výstřel běžeckého závodu kolem Brněnské přehrady. Druhý ročník „TRIEXPERT Vokolo príglu 2011“ láká běžce a běžkyně všech věkových a výkonnostních kategorií na atraktivní trať kolem „Brněnského móře“. Loni při premiéře se závodu zúčastnilo 927 závodníků z celé České republiky.

Pořadatelé po vzoru loňské ročníku určili zajímavý podzimní termín, kdy Brněnská přehrada ožije záplavou běžců a běžkyň. V sobotu 8.10 je start naplánován na 11 hodinu a doběh posledního závodníka je očekáván po 13 hodině (časový limit je stanoven na tři hodiny). Organizátoři očekávají účast kolem 1400 běžců a běžkyň, na které čeká 14,1km dlouhý okruh kolem Brněnské přehrady.

Sami závodníci se mohli v anketě na oficiálních webových stránkách závodu vyjádřit o směru běhu (anketa zde). Loni se běželo proti směru hodinových ručiček, avšak dle výsledků hlasování se poběží závod po směru hodinových ručiček. Tuto změnu kvituje i ředitel závodu Petr Božek, který říká: „Po startu se poběží po široké silnici více než 4km. Početné závodní pole se tak může roztáhnout a nebude problém předbíhat případně pomalejší závodníky. Takto není žádný problém s počtem účastníků. Trať by při tomto směru běhu zvládla i dvou tisícovku závodníků.“

Brněnská přehradaJaká trať tedy účastníky „TRIEXPERT Vokolo príglu 2011“ čeká? Poběží se od loděnice Lodních sportů Brno na Rakovci směrem na Veverskou Bítýšku. Přes Kozí Horku, Rokli, Jelenici a Oboru k první občerstvovací stanici, která bude před lávkou u Hradu Veveří. Přes lávku se přeběhne na druhý břeh přehrady. Přes Skalky, Rokli (za Roklí bude druhá občerstvovací stanice), Šulák a Sokolák na hráz. Od hráze pak již jen přes Přístav a zpátky na Rakovec, kde se okruh po 14km a 100 metrech uzavře. (mapa závodu zde, výškový profil závodu zde)

Zázemí závodu bude opět na loděnici v areálu Lodních sportů Brno. Připraveny budou převlékárny, úschovna zavazadel, jídelní stan, mobilní toalety a samozřejmě atrakce pro děti, skákací hrad apod. Lákadlem je letos bohatá tombola, kde kromě sportovních hodinek TIMEX, běžeckých bot MIZUNO můžete dokonce vyhrát nové RENAULT CLIO od Auto Pokorný Brno.

Očekává se i účast domácí běžecké špičky, na které čeká na české poměry velmi zajímavé „price money“. První tři v mužské a ženské kategorii si mezi sebou rozdělí celkem 38.000,-Kč.

Na závěr jsme se zeptali ředitele závodu pana Petra Božka, co by mu udělalo největší radost na „TRIEXPERT Vokolo príglu 2011“? „Já budu nejšťastnější, když budu cítit, že se účastníci sportovně vyřádili, společensky „vyblbli“ a při odchodu ze závodiště si řeknou, že ty byl krásně strávený den a příští rok zase přijdou…“

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení