• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 171 dní
  • (4120 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 171 dní (4120 hodin)

Tréninkový plán na VIII. ročník TRIEXPERT Vokolo priglu

 

Jak jsme vás informovali, TRIEXPERT brzy spustí podzimní sérii běžeckých tréninků. Zejména brněnská série, která odstartuje již 17. srpna je načasována tak, abyste se jejím absolvováním připravili na blížící se běžeckou perlu podzimu - TRIEXPERT Vokolo priglu. Pokud nejste z Brna či Prahy nebo se na tyto tréninky nemůžete přihlásit, máme pro vás vhodnou alternativu. Bude vás sice víc bolet, budete nadávat, reptat, vymlouvat se, ale když to všechno ustojíte, připraví vás VIII. ročník TRIEXPERT Vokolo priglu tak, že ho dáte s prstem v nose a ještě po zpátku a ani se moc nezadýcháte.

TRIEXPERT Vokolo priglu 2016

Je to jen na vás. Pokud jste si vysnili, že letos "prigl" zdoláte poprvé nebo, že pokoříte svůj dosud nejlepší čas, bez tréninku to nepůjde. A pokud jste tomu letos zatím moc nedali, je nejvyšší čas začít. Devítitýdenní online tréninkový plán, který jsme pro vás připravili vás systematicky, týden po týdnu, krůček po krůčku na zdolání "priglu" připraví.

Tréninkový plán je určen pro širokou běžeckou veřejnost. Pokusíme se uspokojit jak úplné začátečníky, tak pokročilé běžecké nadšence. Nezaleží na výkonnosti, věku, váze, pohlaví. Jde nám o to běhat s radostí a hlavně pravidelností.

Každý pátek v následujících 9 týdnech zveřejníme tréninkový plán na nadcházející týden, abyste si mohli dopředu rozvrhnout váš čas. Tak jdeme na to...

 

Tréninkový plán pro úplné začátečníky:

Právě pro Vás co sedíte doma, nebo koukáte z okna v práci a toužíte letět jako pták, pořádáme běžecké závody a provozujeme běžeckou speciálku Triexpert v Brně. Stačí tak málo, najít ten cíl, objevit tu touhu, nazout boty a běžet... to je základ. Motivace k oběhnutí brněnské přehrady nám společně pomůže ke snadnějšímu začátku.

Zahřívací týden  (7.8. – 13.8.), 9. týdnů do závodu

Seznámení se s pravidelným běžeckým tréninkem, tedy příprava těla (fyzická i psychická) pro následující týdny běžecké přípravy. Je potřeba běhat v opravdu nízké intenzitě, tak aby to pro nás bylo příjemné a ideálně vydrželi běžet souvisle. Pokud by to nebylo možné, tak snížit rychlost běhu nebo běh proložit krátkými úseky chůze.

Zpevnění těla je úplný základ ke snadnějšímu překonání počátečních svalových bolestí. Najděte si čas, co vám sedí, počasí, které vás nabije pozitivní energií, a nazujte boty. Po doběhnutí se vždy věnujte lehkému protažení svalů (strečink), plně stačí 3minuty.

Náplň týdne:

2 - 3x běh volně souvislý v rozmezí 30  -40 minut
1x „fitko“ (především se zaměřením na středovou část těla a celkové zpevnění těla ) nebo kolo, kolečkové lyže, brusle, plavání - ideální jako kompenzační sport k běhu

.

Tréninký plán pro pokročilejší běžce

Najděte čas k navštívení běžecké speciálky Triexpert, nechte si provést diagnostiku došlapu a se správně zvolenou obuví získáte další impuls k rozvíjení svých běžeckých dovedností.

Zahřívací týden  (7.8. – 13.8.), 9. týdnů do závodu

Pravidelný běžecký trénink, tedy příprava těla (fyzická i psychická) pro následující týdny běžecké přípravy. Běhat opravdu v nízké intenzitě, tak aby to pro nás bylo příjemné, držet rovnoměrné tempo. Tréninky je zaměřen ne všeobecnou vytrvalost. Nutná je pravidelnost a motivace do přípravy. První týden záměrně neuvádíme kilometráž, doba tréninku bude uvedena v časovém zatížení.

První dva týdny budou ještě vedené volněji, pro přípravu těla pro dlouhodobou zátěž je potřebné zesílení během namáhaných partií. Pravidelné domácí posilování zádových a břišních svalů, strečink po tréninku.

Náplň týdne:

3x běh volně souvislý v rozmezí 40 - 50 minut
1x doplňkový sport dle chuti (posilovna - především se zaměřením na středovou část těla a celkové zpevnění těla), kolo, kolečkové lyže, brusle, plavání - ideální jako kompenzační sport k běhu terénu

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým TRIEXPERT Vokolo priglu

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení