• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 171 dní
  • (4118 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 171 dní (4118 hodin)

Dům pro Julii

První z projektů, které letos máte možnost podpořit díky Nadaci ČEZ je nezisková organizace zakládající dětský hospic Dům pro Julii v Brně. Místo, kde zkušení zdravotníci, pečovatelé, psycholog, duchovní, sociální pracovník a další poskytnou tu nejlepší možnou péči v těžkém období. Dům pro Julii nabídne péči odlehčovací pro dlouhodobě i krátkodobě pečující, i možnost společného prožití terminálního stádia onemocnění.Dokud nebude Dům stát, nabízí rodinám pomoc s péčí v domácím prostředí. Pečovatelky a zdravotní sestry docházejí za dětmi do jejich domácího prostředí. Pečujícím osobám umožňují odpočinout si a získat tolik potřebný čas pro sebe, rozvíjení partnerských vztahů či čas pro ostatní sourozence.

Stavba Domu pro Julii

V lednu roku 2018 podpořilo město Brno stavbu Domu pro Julii poskytnutím pozemku. Nachází se v areálu zahrady domova pro seniory v lokalitě Kociánka. Absolvovali jsme několik stáží v dětských hospicích v zahraničí a v hospicích a zdravotnických zařízeních v České republice. Získávali jsme cenné rady a zkušenosti a promítali je do plánů Domu.

Aktuálně dokunčujeme projektovou dokumetaci pro podání žádosti o stavební povolení. Stavba je rozdělena do 4 etap tak, abychom mohli zahájit stavbu co nejdříve. Po dokončení první etapy Domu pro Julii bude zprovozněn denní stacionář a půjčovna kompenzačních pomůcek.

Důležitost paliativní péče v novém podcastu

Vznikající dětský hospic Dům pro Julii má svou podcastovou minisérii. Přibližuje paliativní péči pro děti a odhaluje nejen zákulisí celého projektu, ale také příběh Julie, lékařské, sociální i psychologické pomoci dětem a rodinám. První díl pětidílné série bude uveden v neděli 20. září.

Podcastová minisérie Dům pro Julii nabídne celkem pět dílů, které formou uvolněných rozhovorů přinášejí širší vhled do problematiky dětské paliativní péče.Hostem prvního dílu bude 20. září ředitelka Domu pro Julii Radka Vernerová. V dalším díle o příběhu Julie, po které nese projekt jméno, promluví její maminka Petra Trnková. Lékař Petr Lokaj, přiblíží osobní zkušeností začátky dětské paliativní péče. O Terénní odlehčovací službě řeknou více sociální pracovnice Jitka Jůzová a pečovatelka Vladislava Lusková. Minisérii uzavře psycholožka a psychoterapeutka Jana Hořínková, která spolupracuje s Mobilním hospicem Ondrášek v Ostravě.

Podcastové díly budou uveřejněny vždy v neděli od 20.září do 18.října 2020 na webu dumprojulii.com, ale také na platformě SpotifyApple podcast (v blízkém budoucnu i na Google podcast). Již teď je zveřejněna audio upoutávka prvního dílu.

 

Děkujeme, že běháte a pomáháte s námi.

Váš Tým ČSOB Vokolo priglu

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení