• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 170 dní
  • (4089 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 170 dní (4089 hodin)

Rodinné centrum Matáta v Brně

Druhý projekt, který letos svým úsilím podpoříte, díky Nadaci ČEZ, je Rodinné centrum MaTáTa.

Rodinné centrum MaTáTa je neziskovou organizací, jejímž hlavním cílem je vytvářet příjemné a podnětné prostředí pro rodiny s dětmi, nejčastěji v jejich životní fázi v období na mateřské či rodičovské dovolené. V rodinném centru mohou děti navazovat první sociální kontakty s vrstevníky s podporou a pomocí svých blízkých. Naučí se spoustu nových věcí a prožijí příjemný a aktivní čas. V rodinném centru je dětem k dispozici vybavená herna a pravidelný program s prvky hudební a rytmické výchovy, tancování, cvičení a výtvarného tvoření.

Prostor, kde kreativně tráví čas rodiče s dětmi

Spolek vytváří prostor pro trávení volného času (pra)rodičů s dětmi, pro volnočasové i vzdělávací aktivity pro děti, rodiče i širokou veřejnost. V Brně má 2 pobočky - v Řečkovicích a Husovicích. Husovická pobočka má pak pod záštitou rukodělné kurzy, a to zejména šití, kreslení a další tvoření. V klubovně dále probíhají herny, setkání dvojčat a vícerčat, háčkování, anglická konverzace a jiné vzdělávací kurzy pro rodiče. V centru se dále konají pravidelné akce "Den nosících tatínků, Lazárek, Vánoční jarmárek."

Obnova pobočky v Husovicích

Na podzim roku 2019 byla celá pobočka Rodinného centra v Husovicích vytopena (k nahlédnutí pdf dokumentace "Co se stalo v MaTáTě"). Svépomocí a za pomoci drobných dárců a přispěvovatelů proběhla náročná rekonstrukce a na jaře byla pobočka připravena alespoň na částečný provoz. Bohužel v dubnu a květnu byla Rodinné centrum v důsledku nouzového stavu zavřeno a tudíž bez příjmů...

Žena regionu 2018

Ředitelka a koordinátorka RC MaTáta paní Jitka Svobodová získala v roce 2018 prestižní ocenění "Žena regionu za Jihomoravský kraj". Rozhovor s touto matkou čtyř dětí, ženou plnou energie a nápadů, si můžete přečíst na webu našeho kolegy Lukáše Berty.

 

Děkujeme, že běháte a pomáháte s námi.

Váš Tým ČSOB Vokolo priglu

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení