• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 175 dní
  • (4223 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 175 dní (4223 hodin)

Mistr ČR ve středním triatlonu Karel Zadák na startu TRIEXPERT Vokolo príglu

do soutěže o nejlepšího českého a slovenského běžce na letošním sedmém ročníku jistě promluví čerstvý vítěz TRIEXPERT TRI PRAGUE nestárnoucí Karel Zadák. Čtyřnásobný otec o minulém víkendu úspěšně reprezentoval TRIEXPERT team na trati čítající 1,9 km plavání – 90 km kolo – 21 km běh, kterou zvládl za úctyhodných 4:12:08,2.

Čtěte zajímavý rozhovor níže a mrkněte v pátek 5.8. ve 20.00hod na ČT Sport, Karel to tam parádně rozbalí...

Karel Zadák je mistr

Karlosi, jak ti to zní. "Karel Zadák, MISTR republiky ve středním triatlonu?" A jak se cítíš, když se ti u pasu houpá skalp takových borců a legend jako je Filip Ospalý či Peťa Vabroušek?

Být mistrem republiky v jakékoliv sportovní disciplíny byl můj klukovský sen, který se mi už mnohokrát povedl. Ale to, že si ho letos splním a hned dvakrát, jsem ani nepomyslel. Teď jsem opravdu šťastný, že se mi to podařilo. Bohužel čistokrevný skalp Filipa nemám, takže úplně si nepřipouštím to, že jsem ho porazil. A mít Petra Vabrouška až pod svým jménem, je vždy pocit z dobře vykonané práce. Přece jen už i Petr není nejmladší sedět mu budou hlavně dlouhé triatlony.

Vím, že si před lety  plavky, kolo a běžecké závodní boty pověsil na pověstný triatlonový hřebík. Proč jsi se letos rozhodl vůbec nastoupit opět do kolotočů triatlonových závodů? Měl jsi triatlonový absťák?

To je dobrá otázka :) Asi jsem se nemohl smířit s tím, že už je po velkém závodění, a musel jsem si to z mužské ješitnosti ještě jednou vyzkoušet, jestli na to mám :)

Letošní sezóna je pro tebe výjimečná, co start to vítězství... jaký na to máš recept?

Asi správný výběr závodů a špetka štěstí :)

A vůbec, roky jsi býval úspěšným reprezentantem v terénním triatlonu, pak si i úspěšně reprezentoval naši zem ve veslování... Nyní se tedy chystáš na reprezentační kariéru v středním triatlonu?

Nechystám, vůbec jsem neměl v plánu vyhrávat :). Reprezentovat znamená více trénovat a to znamená méně času pro rodinu a do toho určitě nejdu. Neříkám, že bych se již na triatlonových závodech nikdy neukázal, ale nějaké vyšší mety určitě neplánuji.

Karel Zadák v depuJak se dá skloubit tvoje náročná práce pro síť běžeckých prodejen a nově otevřenou triatlonovou prodejnu TRIEXPERT se sportovní kariérou? Jaké to má výhody nosit na hrudi logo TRIEXPERT? Ty jsi vlastně taková chodící reklama svého zaměstnavatele... :)

Skloubit se to dá tak, že jsi pořád v jednom kole a nesmíš se zastavit ani na vteřinu. Je výhodou mít dobrého šéfa, kterým je zároveň tvým kvalitním sparing-partnerem. A v prvé řadě musíš mít podporu domácího teamu (mé rodiny), bez této podpory se nedají produkovat kvalitní výsledky.

Mít na hrudi TRIEXPERT je čest a výhoda v tom, že díky TRIEXPERTU mohu vyzkoušet, trénovat, závodit v těch nejlepších produktech, které trh nabízí a potom dál je tak můžeme doporučovat všem sportovním nadšencům. Reklama teď vlastně jsem :) a také hlavně i záruka toho, že to co nabízíme funguje i ve skutečnosti :)

Máš ještě nějaké nesplněné sportovní a profesní sny? Nebo spíš plánuješ ještě rozšířit tvoji početnou rodinu?

Sen je už jen jeden a ten se mi snad podaří splnit jen jako trenérovi alespoň jednoho z mých dětí a to je start na olympijských hrách. Tak toto vím jistě, rodinu už rozšiřovat určitě nebudeme :) :) :)

Tvůj zaměstnavatel TRIEXPERT pořádá na podzim legendární běh kolem Brněnské přehrady (www.vokolopriglu.cz). Plánuješ zatopit pod kotlem domácím elitním běžcům na 14,1km dlouhé trati nebo je to na tebe moc krátké?

Tak na Vokolopriglu určitě pod kotlem zatopím, ale ještě nevím komu :). Myslím, že vzdálenost je pro mne naprosto ideální.

Je něco, co se tě sportovní novináři ještě nezeptali a ty bys chtěl, aby ti položili takovou otázku? Jaká by to byla? A sám si Vítěz a republikový šampión Karel Zadákprosím odpověz?

Teď mě asi nic nenapadá... Zrovna teď nemám úplně čistou hlavu :). (rozhovor se konal po bujarých oslavách pozn. autora).

Snad, v jakém materiálu jsem absolvoval Triexpert TriPrague? Plaval jsem v Neoprenu značky AQUAMAN Bionik, nejrychlejší kolo jsem měl díky QUINTANĚ ROO PRsix osedlané zapletenými koly Profile Design 78 a to celé jsem měl v dokonale nastaveno pomocí GURU fit systému a našeho neomylného Honzi Dubce. Nakonec nejrychlejší běh jsem absolvoval v dokonalých NIKE LunarTempech.

Karle, děkuji za rozhovor a přeji, ať se ti i nadále v profesním, sportovním i osobním životě dobře daří.

P.B.

Výsledky TRIEXPERT TRI Prague 30.7.2016 zde

Rozhovor s Karlem Zadákem pro TRIEXPERT TRI Prague zde

Záznam v České televizi na ČT Sport v pátek 5.8.2016 ve 20.00hod

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení