• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 176 dní
  • (4229 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 176 dní (4229 hodin)

Člen týmu Vokolo priglu, Lukáš Berta, se rozhodl kandidovat do Senátu v roce 2020

Lukáš Berta, nezávislý kandidát do Senát 2020 za Brno, a Petr Božek, ředitel běžeckého závodu Vokolo priglu

Lukáš Berta, nezávislý kandidát do Senát 2020 za Brno, a Petr Božek, ředitel běžeckého závodu Vokolo priglu

Slovo ředitele

Šedá eminence Vokolo priglu se uchází o kandidaturu do Senátu ČR

Náš dlouholetý spolupracovník a člen užšího organizačního týmu Vokolo priglu Lukáš Berta si dal letos nemalý cíl… Chtěl by v příštím roce vyměnit pořadatelskou židli za senátorskou lavici. Lukáš chce kandidovat do Senátu ČR!

Níže pod článkem mrkněte na část Lukášovy práce, kterou pro nás dělá. Grafika, kreativita, statistiky, výsledky… Lukáš je šedou eminencí našeho závodu. Není vidět, ale s jeho prací se na Vokolo priglu setká každý účastník.

Vokolo priglu je apolitické

Předem, coby ředitel Vokolo priglu, výslovně prohlašuji, že náš závod je apolitický. Nehodláme na tom nic měnit. Nechceme nikdy podporovat žádnou politickou stranu ani žádné konkrétní kandidáty. Chtěli bychom touto cestou pouze zveřejnit snahu našeho kamaráda, aby získal 1.000 podpisů pro možnost nezávislé kandidatury do horní komory Parlamentu ČR.

Lukáš na start závodu o senátorské křeslo

Prostě sportovní terminologií, rádi bychom dostali našeho borce na start závodu o senátorské křeslo ;-)

Pak, ať si to pánové a dámy rozdají na férovku v rámci svých volebních kampaní. Rádi bychom pro našeho kamaráda obstarali 1.000 podpisů voličů z jeho volebního obvodu č. 60 Brno-město tak, aby se mohl jako nezávislý kandidát ucházet o přízeň voličů v senátorských volbách na podzim roku 2020.

Síla vstát a jít do veřejného dění – Nekritizovat a dělat

Lukáš je v týmu, který organizuje běžecký závod kolem Brněnské přehrady již od samého počátku, tedy přes 10 let. Je to zároveň můj blízký přítel, kterému věřím a vím, že to, co říká, myslí skutečně vážně a že jeho záměry jsou poctivé. O to větší mám radost, že lidé jako on mají chuť angažovat se i veřejně.

Usmívám se, když si vzpomenu, že v jednom z našich dotazníků spokojenosti po závodě napsal nejmenovaný brněnský notář, abychom kandidovali do Poslanecké sněmovny... Že se mu líbí náš přístup. A pak se "smajlíkem" dodal, že by nám to ale vlastně nepřál. Tak ať radši dál pořádáme bezva závody… !

No, a Lukáš se nyní rozhodl, že nebude kritizovat a hodnotit práci jiných. Vstal a jde s kůží na trh, chce se sám aktivně podílet na veřejném životě. Pevně věřím, že s jeho přístupen SLUŠNOST, SKROMNOST, POROZUMĚNÍ má šanci.

RESPEKT a 1.000 PODPISŮ

Za Lukáše bych dal ruku do ohně. Nejvíce na něm obdivuji, jaký má respekt k ostatním. Sám je neuvěřitelně inteligentní a přemýšlivý. A má to se zbytkem organizačního týmu někdy těžké... My většinou řešíme věci intuitivně s nadšením a hned… Lukáš nás respektuje takové, jací jsme.  A to se mi na něm nejvíc líbí.

Mrkněte prosím na jeho oficiální stránky LukasBerta.cz a pokud se Vám bude líbit Lukášova životní filosofie, přístup k veřejnému životu a máte své trvalé bydliště ve volebním obvodu č. 60 Brno-město, věnujte mu prosím svůj podpis, ať se může zúčastnit "boje" o senátorské křeslo. Důležité je vědět, že Vás podpis k ničemu nezavazuje. Nebude nikde zveřejněn a ve volbách můžete volit kteréhokoli z kandidátů...

Rovná šance pro všechny

Jako ředitel závodu nejsem v jednoduché pozici. Nemohu se stranit dlouholetého kamaráda, protože bych popřel základní smysl něčeho tak důležitého, jako je mezilidská důvěra a přátelství. Lukáš má proto moji maximální občanskou podporu. Jako ředitel závodu však musím dbát na nestrannost.

Považuji proto za důležité, aby všichni věděli, že běžecké závody zůstávají nestranné a Lukášovi se nedostane jakéhokoli zvýhodnění proti ostatním – pokud bude Lukáš chtít běžet ve vlastním tričku se sloganem SLUŠNOST, SKROMNOST, POROZUMĚNÍ, má dveře na závod otevřené, stejně jako ostatní lidé, kteří se politicky angažují. Na našem závodu může každý obléknout vlastní dres, běžet a případně rozmlouvat s ostatními.

Děkuji, že běháte s námi.

Petr Božek
ředitel závodu


Lukáš Berta, nezávislý kandidát do Senát 2020 za Brno

Lukáš Berta

Děkuji Petrovi, že se nebojí postavit jako důvěryhodný člověk za moji kandidaturu. Běžci z Vokolo priglu mě mohou znát jako člena organizačního týmu, autora medailí, bannerů nebo triček. Letos jsem rovněž stál i na startu desátého Vokolo.

Hlavní témata, kterým bych se rád jako senátor věnoval, jsou především finance a svoboda. Na mém blogu a v rozhovorech se zajímavými lidmi rozvíjím důležité otázky jako jsou:

  1. Jak lépe studenty i veřejnost seznamovat s finanční gramotností a znalostí zákonů? Tak, aby se vyhnuli nevýhodným obchodním nebo pracovním smlouvám, půjčkám, finančním pastem, a nenaletěli obchodníkům s klamavými produkty.
  2. Jak zajistit naši svobodu a bezpečnost na internetu i na ulici? Firmy o nás ukládají spoustu osobních údajů a všude jsme sledování kamerami. Obojí slouží často k naší bezpečnosti a lepším službám. Je potřeba se ale intenzivně věnovat zkoumání, jak firmy a instituce s našimi daty pracují, aby nedocházelo k jejich zneužívání.

Na internetu už jsem zveřejnil skupinu lidí, kteří mě podporují, a věřím, že budou přicházet postupně další. Moji vizi, co by mohl a měl nezávislý senátor dělat, jsem shrnul do článku "Malý ombudsman a lobbista občanů v nesnázích".

Voleb do Senátu se chci účastnit v roce 2020 jako nezávislý a nestranický kandidát v obvodu č. 60 Brno-město. Nyní musím posbírat 1000 podpisů, které jsou ke kandidatuře nezbytnou zákonnou podmínkou. Spustil jsem proto výzvu "1000 minut dobročinnosti za 1000 podpisů", k níž se můžete přidat i Vy.

Pokud se Vám můj záměr líbí a chcete sledovat práci občanského kandidáta, podívejte se na mé webové stránky nebo využijte sociálních sítí. Budu rád za podporu běžecké komunity, s níž cítím přirozené sympatie.

Lukáš Berta
slušnost, skromnost, porozumění
web, facebook, instagram, youtube, twitter

Slušnost v politice – Skromnost v životě – Porozumění lidem a jejich problémům


Kretiva pro Vokolo priglu

Bannery 2019

Bannery 2019

Medaile 2019

Medaile 2019

Tričko (80) 2019

Tričko (80) 2019

Tričko (80) 2019

Medaile 2018

Medaile 2018

Tričko 2018

Tričko 2018

Tričko 2017

Tričko 2017

Projekce Hvězdárna

Projekce Hvězdárna

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení