• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 175 dní
  • (4200 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 175 dní (4200 hodin)

Letní virtuální hry

Bez kruhů i ohně, ale se stejným nadšením. Letní virtuální hry spojí sportovce z celého světa. Virtuální závody mohou být sportovním zpestřením vaší dovolené. Mohou být testem vaší formy. Nebo třeba jen zábavou, kterou si užijete s online světem, a budete se do nich moci zapojit hned. Registrace i účast jsou přitom zdarma...

Pozornost sportovních fanoušků z celého světa měla být v těchto dnech upřena na jediné místo - do japonského Tokia, kde měly 24. července odstartovat olympijské hry. Koronavirus ale největší sportovní událost planety posunul až na rok 2021.

Letní virtuální hry (24.7. - 9.8.2020)

Sportovci z celého světa tak nyní dostávají možnost zúčastnit se jiných her, které jim umožní zapojit se z jakéhokoliv místa na planetě, respektovat všechna epidemiologická opatření a poměřit síly s miliony dalších amatérských, výkonnostních i profesionálních sportovců. A to v termínu od 24. července do 9. srpna 2020. Na programu Letních virtuálních her jsou běh, cyklistika, triatlon, plavání a chůze. Účastnit se ve svých kategoriích mohou i děti. Kromě startovního čísla a diplomu mohou závodníci získat i podařenou účastnickou medaili.

Letní Virtuální Hry

Motivace pro začátečníky, test pro zkušené

Obejdou se bez ohně i bez vlajky s pěti kruhy. Zábavu a vzrušení, ale nabídnou stejné, možná i větší, jako skutečné hry. Projekt Letní virtuální hry navazuje na populární Virtuální běhy, do kterých seběhem uplynulých měsíců zapojily stovky tisíc českých běžců. Zároveň budou součástí celosvětového závodu Summer virtual games (www.summervirtualgames.com) a každý účastník se tak automaticky zapojí do celosvětového sportovního happeningu. Nezáleží přitom na výkonnosti, věku ani pohlaví.

Je to velmi jednoduché: na webu www.letnivirtualnihry.cz během několika vteřin se přihlásíš k závodům, které tě nejvíc osloví a vybranou disciplínu absolvuješ ve skutečném světě. Svůj výkon změříš sportovními hodinkami, jakoukoli aplikací v telefonu či vyfotíš čas na stopkách. Nakonec už jen prostřednictvím odkazu v emailu nahraješ na web Letních virtuálních her svůj výsledek a důkaz o svém výkonu (např. fotku, printscreen z prostředí Garmin Connect, Movescount, Endomondo, Strava apod.). Průběžné pořadí bude možné sledovat on-line. Vše je zdarma.

Popularita virtuálních běhů velmi rychle roste. Odpadá při nich veškerý ostych, který lidi občas odrazuje od účasti na skutečných závodech. Nemusíš mít strach, že tě někdo uvidí, nebo že skončíš poslední. Výhodou je i to, že můžeš závod absolvovat během delšího časového rozmezí. Dokonce je možné každý závod absolvovat vícekrát, nebo si vyzkoušet více tratí. Pro výkonnostní sportovce jsou zase virtuální závody zábavným zpestřením tréninků. Máme prokázané, že ač jde o závod virtuální, sportovci jej podprahově vnímají a dosahují při něm lepších výsledků a mnohdy i osobních rekordů.

Běhejte, jezděte na kole, plavte, zkuste triatlon

V programu Letních virtuálních her jsou skutečné sporty a disciplíny inspirované nejběžnějšími světovými sportovními délkami/distancemi:

  • Běh: 800 m, 1500 m, 5000 m, 10 000 m, 21 km, maraton + dětské distance
  • Cyklistika: 25 km, 50 km + dětské distance
  • Plavání: 800 m, 1500 m + dětské distance
  • Triatlon: olympijský (1,5 km plavání, 40 km cyklistika, 10 km běh), sprint (0,75 – 20 – 5 km). Závod není nutné absolvovat v kuse, ale disciplíny musíte zvládnout během 24 hodin
  • Chůze: 10 km, 20 km + dětské distance

Pořadí ve výsledcích přitom není důležité. Cílem projektu je motivovat amatérské sportovce v jejich v začátcích, inspirovat je k překonávání vlastních limitů a podpořit je v přirozené lidské soutěživosti. Závody můžete absolvovat s rodinou, přáteli nebo z nich vytvořit výzvu pro kolegy v práci.

Aktuální dění můžete sledovat také na sociálních sítích na facebooku a instagramu, a to prostřednictvím hashtagů #SummerVirtualGames #SVG2020 @SVG

Pro našeho mediálního partnera časopis RUN zveřejnil

TÝM ČSOB Vokolo priglu

Děkujeme, že běháte s námi.

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení