• TERMÍN ZÁVODU
  • 12.10.2024
  • DO STARTU ZBÝVÁ
  • 150 dní
  • (3622 hodin)
  • TERMÍN ZÁVODU 12.10.2024
  • ZBÝVÁ 150 dní (3622 hodin)

Recenze INOV- 8 Roclite 312 GTX po 100km

Ideální volba pro zimní trénovaní:

 

INOV- 8   Roclite 312 GTX

Charakteristika výrobce:

Tréninková bota s vynikající kontaktní podešví, kombinace hrubé podešve a maximálního tlumení zaručuje výborný komfort při běhu po všech typech terénu. Stejně jako ostatní podešve z produkce Inov-8, má i tato přetvarovánu zónu ohybu, čímž je docíleno efektivnějšího a pohodlnějšího ohybu celé boty při běhu, resp. chůzi. Vynikající kontakt podešve s podložkou oceníte obzvláště na mokrém povrchu, v blátě a na mokré trávě. Stabilní, pevný a nenasákavý svršek je velmi odolný mechanickému poškození a neabsorbuje téměř žádnou vlhkost a je navíc doplněn Gore-tex membránou. Ideální bota pro dlouhé tréninky do špatného počasí a klidně i na běžné nošení na podzim/zimu.

 

Váha: 312 g ( UK 8 )Inovate recenze
Podešev: kontaktní
Tlumení: 4
Barva: černá/stříbrná

Velikosti: 4,5 - 11

Cena: 3250 CZK

 

testoval:

 

Tomáš Ondráček 

(maratonský běžec),

TRIEXPERT team

 

výška/váha: 175 cm, 64 kg

 

 

TEST I.  Počet km v testované botě:  100 km

 

Výsledky testování:

 

Povrch při testu: asfalt, lesní cesty, sníh, náledí

 

Jedná se o velice pohodlný tréninkový model. Svršek boty je dostatečně široký i pro běžce s širším ( příp. vyšším nártem). Boty se dobře nazouvají, po dotažení převládá komfortní  pocit. Minimální odtlumení podešve zaručuje skvělé splynutí s povrchem.

I když se jedná o tréninkový model s váhou přes 300 g, pocitově se po rozběhnutí cítíte jako v závodní odlehčené speciálce. Z tohoto důvodu je nutné pro těžší běžce (80 kg a více) si na botu pozvolně přivyknout a nevyběhnout ihned při prvním běhu na delší trénink (nad 10 km). Celou podešev boty tvoří špuntíky, díky tomu se bota fantasticky chová na těžším podkladu (sníh, bláto).V terénu dokonale ožívá, umožní max. sžití s povrchem, stabilitu, jistotu (jak při dopadu tak odrazu). Dále usnadní časté změny směru a tempa běhu.

Uvedený model s Gore-texem se vyplatí zejména v zimních měsících. I po 20 km tréninku ve sněhu a v mrazu bota neprovlhne a chodidlo je stále v teple. Špunty na podešvi umožňují ve sněhu i na kluzkém povrchu jistotu v odrazu a hlavně bezpečnost při náhlé změně směru běhu (v zatáčkách).

Na zpevněné cestě a asfaltovém úseku se špunty výrazně neodírají. Díky minimálnímu odtlumení podešve je dopad pocitově tvrdý (jako v závodní botě).

 

 

Závěrečné zhodnocení:  

 

Jedná se o výbornou tréninkovou botu do terénu. Její přednosti plně využijete v aktuálních zimních podmínkách. Zaručí bezpečné absolvování tréninku na sněhu a mírně ledovatém podkladu. Lze využít i na krosových závodech, tempovém tréninku, při vybíhání krátkých kopců ve sněhu !!

Bota je určena spíše pro běžce s neutrálním došlapem. Pronačním běžcům doporučuji k uvedenému modelu zakoupit speciální běžecké vložky.

 

 

Tomáš Ondráček, TRIEXPERT team

 

 

 

 

Úvodní strana

Důležité odkazy

Děkujeme, že běháte s námi.

Váš Tým Saucony Vokolo priglu

další aktuality

Partneři

Závod je pořádán za podpory Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, městské části Brno-Bystrc.

Kontakty

Ředitel závodu

Petr Božek
mobil: 724 870 607

Registrace běžců

Lukáš Berta
mobil: 608 167 070

Zázemí závodu

Ondřej Zikmund
mobil: 605 457 715

Brněnský klub běžeckých a sportovních aktivit z.s.

IČ: 228 46 425, DIČ: CZ 228 46 425
se sídlem Milady Horákové 890/20, Zábrdovice, 602 00 Brno zapsán v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka L 15252

2024 © Brněnský klub sportovních a běžeckých aktivit z.s. | Tvorba webových stránek | Běžecké boty a běžecké vybavení